Persoonlijk advies over huishoudelijke hulp?

085 051 1111
Menu

Vragen of meer informatie? Zo kan je ons bereiken

Shape

Postadres

Postbus 150
8600 AD Sneek

IBAN

NL26 INGB 0007 0227 40

KvK

82380767

Veelgestelde vragen

Je bepaalt helemaal zelf hoeveel uren je wilt werken. Wil je bijvoorbeeld maar 2 uren per week werken? Dan ga je bij één vaste cliënt aan de slag. Wil je vooral invalwerk doen tijdens de vakantieperiodes? Ook dat is mogelijk.

Om via onze organisatie te werken heb je een VOG nodig die niet ouder is dan drie maanden bij aanvang van de opdracht. Heb je die niet? Dan kun je die makkelijk digitaal aanvragen, je ontvangt hiervoor van ons een link. De kosten van een VOG bedragen eenmalig €33,50.

Je dient jaarlijks inkomstenbelasting af te dragen. Je kunt hier meer over lezen in het ZZP handboek op je persoonlijke pagina. Je hoeft géén omzetbelasting aan te geven, je bent hiervoor vrijgesteld omdat je werkzaamheden onder de ‘’Wet Maatschappelijke Ondersteuning’’ vallen.

Als zelfstandige huishoudelijke hulp krijg je geen vakantiegeld en reiskostenvergoeding. Je bepaalt daarom zelf hoever je wilt reizen naar je cliënten. Als ZZP’er kun je je reiskosten wel aftrekken van je omzet. Meer hierover kun je vinden op de website van ZZP Nederland.

We hebben in veel gemeenten in Nederland een contract met de gemeente om huishoudelijke hulp te leveren. Heeft u een indicatie? Selecteer Alphatrots dan als uw voorkeursaanbieder. Weet u het niet zeker? Neem dan contact met ons op, dan kijken we graag even met u mee.

Als u een indicatie heeft voor het ontvangen van huishoudelijke hulp, dan betaalt u alleen de eigen bijdrage van maximaal € 19,- per maand.

De gemeente bepaald hoeveel uren ondersteuning u krijgt. Heeft u het gevoel dat dit niet toereikend is? Dan zijn er een aantal oplossingen, zo kunt u bijvoorbeeld aanvullende particuliere hulp afnemen of we nemen samen contact op met de gemeente. Neem altijd contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat uw vaste hulp een keer niet kan. Bijvoorbeeld door ziekte of vakantie. Samen met u en uw vaste hulp overleggen we dan wat de beste oplossing is. De uren later inhalen of een vervangende hulp regelen. Zo is er altijd een vertrouwd gezicht die bij u thuis komt en hoeft u nooit zonder hulp te zitten.

In heel veel gevallen kan dat, zonder al teveel gedoe. Neem vrijblijvend contact met ons op en dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Vragen? Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en wij zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*Toestemming*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.