De eerste gecertificeerde hulpen bij Alphatrots

Auteur: Alphatrots redactie
Gepubliceerd:
Categorieën: Algemeen
Ongeveer 1 minuut lezen

Vorig jaar zijn wij gestart met het aanbieden van een vier maanden durend e-learning programma, gericht op omgaan met dementie achter de voordeur. Een 17-tal hulpen heeft zich opgegeven voor deze cursus, die wij vanuit ons 10-jarig jubileum gratis aangeboden hebben (kosten voor deelname bedragen normaal gesproken € 225,00 per persoon).

Met het aanbieden van deze e-learning wilden wij extra handvatten bieden voor nu en in de toekomst. Want het aantal mensen met dementie zal als gevolg van de vergrijzing in de toekomst explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040 (bron: Alzheimer Nederland). En jullie zijn vaak de enige persoon in de zorgketen die vaak al jarenlang dicht bij een cliënt staat en dus als eerste veranderingen signaleert.

Vorm en opzet cursus

Het programma is zo gemaakt dat iedereen thuis en in zijn/haar eigen tempo de lessen kan volgen. Er wordt met 4 modules gewerkt, één per maand. Bijzonder aan dit programma is dat dementie vanuit alle mogelijke invalshoeken wordt belicht. Het beeldmateriaal laat het echte leven zien, dat maakt het veelal een herkenbare ervaring. De modules bestaan uit korte lezingen, interviews met mensen met dementie, verzorgenden, behandelaars en managers uit diverse thuiszorgorganisaties, waaronder Alphatrots. Bovendien komen familieleden, vrijwilligers en overige professionals aan het woord. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat.

De eerste gecertificeerde hulpen bij Alphatrots

Alle deelnemende hulpen hebben het programma succesvol afgerond en op 1 februari hebben wij een hele leuke afsluitende bijeenkomst gehad, waarin iedereen het certificaat heeft gekregen (zie foto). Ook hebben we hier de ervaringen gedeeld en op basis van de uitkomst van deze pilot hebben we besloten dat we de cursus opnieuw gaan aanbieden aan al onze hulpen. Hoe dit er precies gaat uitzien, voor wie en wanneer? Dat horen jullie snel!

Over de auteur

Alphatrots redactie

Comments 1

  1. Hallo Alphatrots,

    Die cursus had ik ook graag willen volgen.
    Kan me niet herinneren dat jullie dit naar ons gecommuniceerd hebben?

    Ik heb zelf bij iemand met dementie gewerkt en weet dus wat het is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *