Problemen Corona virus – doorbetaling ZZP’ers

Auteur: Berend Raap
Gepubliceerd: 12 maart 2020
Categorieën: COVID-19
Ongeveer 1 minuut lezen

Terwijl het coronavirus langzaam maar zeker verder doordringt in Nederland zitten wij met het volgende probleem. Onze ZZP hulpen werken voor het overgrote deel bij kwetsbare ouderen. Zodra een hulp ook maar de geringste symptomen van een virus vertoond zeggen we daarom dat ze niet aan het werk mogen. We nemen daarbij geen enkel risico, het zijn immers vooral de ouderen en kwetsbaren die extra zwaar door het virus geraakt worden. De ZZP’er is niet ziek en zou normaal kunnen werken.

Als Alphatrots zouden wij het liefst deze preventief niet gewerkte uren willen doorbetalen. ZZP hulpen krijgen anders namelijk te maken met een grote derving aan inkomsten. Onder normale omstandigheden staat de belastingdienst ons dit niet toe. Ze zeggen dan dat er geen sprake meer is van zelfstandigheid. Via ZZP-Nederland hebben we daarom een verzoek aan de belastingdienst gedaan om in dit extreme en bijzondere geval van de regels te mogen afwijken. Ook diverse kamerleden hebben we benaderd om dit probleem onder de aandacht te brengen. We hopen op een snel en positief antwoord.

Over de auteur

Berend Raap

Google+

Berend Raap zet zich al meer dan 10 jaar actief in voor de belangen van huishoudelijke hulpen en haar cliënten.

Comments 2

  1. Heb een cliënt in een verzorgingshuis waar ik nu niet zo achter sta om daar te werken.En ik met me collega’s komen ook bij oudere mensen thuis,welk risico lopen wij zonder nu ziek te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *