Hulp aan het woord | Alice

Auteur: Alphatrots redactie
Gepubliceerd: 28 januari 2021
Categorieën: Hulp aan het woord
Ongeveer 2 minuten lezen

Alice werkt al 10 jaar via onze organisatie en heeft al heel wat meegemaakt. We praten met haar over het werken in tijden van Corona, hoe het haar bevalt om als ZZP’er te werken en over het werken als huishoudelijke hulp in het algemeen.

Huishoudelijke hulp in tijden van Corona

Door het hele corona gebeuren is de druk wel hoog, veel collega’s die getest moeten worden en dan weer in quarantaine moeten, een hele happening. In deze tijden moet je wel voor elkaar klaar staan.

Gelukkig hebben mijn cliënten tot nu toe weinig problemen. Ik merk dat ze heel waakzaam zijn voor zichzelf, echt om 7 uur ’s ochtends boodschappen doen, eigenlijk nooit meer verkoudheidjes enzo hebben. Eigenlijk is dat het veiligste netwerk waar ik nu kom.

Ik werk wel met een mondkapje, al vinden veel cliënten dat niet prettig. Ik vind het zelf ook niet heel prettig hoor, vooral als ik aan het stofzuigen ben. Dus soms doe ik het kapje af in overleg met de cliënten. Ook doe ik iedere dag natuurlijk schone kleren aan, en deze was ik op 60 graden en verder hebben we duidelijke afspraken, als een cliënt zich niet lekker voelt, dat ze me dan afbellen.

Van alphahulp naar ZZP’er

Ik heb de keuze om ZZP’er te worden niet heel bewust gemaakt, maar op deze manier kon ik wel een aantal cliënten erbij blijven doen en het is eigenlijk heel makkelijk. Het is heel fijn dat ik zelf m’n uren en werktijden kan invullen. Als je in loondienst bent heb je gewoon je vaste uren en daardoor minder flexibiliteit, dus ook toen de kinderen jong waren, was dit ideaal.

Ik vind het gewoon heel fijn dat ik altijd weet dat ik op jullie terug kan vallen als er iets is.

Daarnaast weet ik dat jullie altijd stand-by staan, dus als er iets is dan kan ik altijd bij jullie terecht. Ik heb nooit gedacht: nu ben ik ZZP’er en dan sta ik er alleen voor. Ik vind het gewoon heel fijn dat ik altijd weet dat ik op jullie terug kan vallen als er iets is.

Ik koester mijn uren

Ik maak me wel zorgen over dat de gemeente de uren van mijn cliënten wil gaan inkorten. Neem nou bijvoorbeeld één van mijn cliënten; die mevrouw is 94 jaar en krijgt alleen 2,5 uur per week huishoudelijke hulp en verder geen enkele aanvullende ondersteuning. Is dat nou te veel gevraagd op die leeftijd?!

Ik heb dus helemaal niet zoveel uren bij jullie (10 per week), maar de uren die ik heb die koester ik echt. Het is geweldig dat Berend altijd voor ons opkomt, dat kan ik heel erg waarderen. En verder vind ik de afwisseling gewoon superleuk. Ik vind het heerlijk om de Alphatrots cliënten erbij te doen. Ze zijn ontzettend dankbaar en altijd blij als ik kom. Ik zou ze voor geen goud willen missen, echt waar niet!

Over de auteur

Alphatrots redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *