Hulp aan het woord | Monique

Auteur: Alphatrots redactie
Gepubliceerd:
Categorieën: Hulp aan het woord
Ongeveer 3 minuten lezen

Monique uit Nieuwegein werkt sinds januari 2021 bij Alphatrots, maar is al 20 jaar actief als huishoudelijke hulp. Wij vroegen haar hoe werken via Alphatrots bevalt!

Je bent bij ons begonnen in januari, midden in de Corona tijd, hoe is dat voor jou geweest?

Ik doe dit werk al jaren, ik ben er eigenlijk in gerold toen mijn schoonmoeder ziek werd, zo’n 20 jaar geleden. Zo doende kwam ik eerst bij zorgaanbieder X, daar ben ik begonnen als Alphahulp en toen die destijds stopten ben ik met cliënten overgestapt naar een andere zorgaanbieder. Daar heb ik jaren met m’n cliënten gezeten, totdat ik die mooie advertentie zag in de krant van Alphatrots met een mooi uurtarief. Ik heb toen samen met mijn man een digitale informatiebijeenkomst gevolgd en dat was heel duidelijk en goed geregeld. Toen heb ik al mijn cliënten gevraagd of ze met me mee wilden overstappen naar Alphatrots en 3 van mijn cliënten wilden dat. De andere cliënten heb ik nog bij zorgaanbieder Z, dus dan heb ik ook meteen 2 opdrachtgevers. Zo is het balletje gaan rollen en daar ben ik heel tevreden mee.

Hoe bevalt het werken via Alphatrots tot nu toe?

Er is geen onnodig gezeur of gedoe en dat is fijn. Geen rompslomp, geen moeilijke facturen, niente. Ideaal.

Bij jullie staat standaard in het systeem waar ik naartoe ga en als ik ziek ben dan bel ik jullie en dan wordt het geregeld. Er is geen onnodig gezeur of gedoe en dat is fijn. Geen rompslomp, geen moeilijke facturen, niente. Ideaal.

Bij zorgaanbieder Z komt nu een nieuw systeem omdat ze gefuseerd zijn en het komt erop neer dat je in- en uit moet klokken en dat het niet meer zeker is dat je bij je vaste cliënten kunt blijven. Dan denk ik echt; potverdorie wat gebeurt daar nou! Ik heb deze cliënten al jaren, die wil ik niet zomaar opgeven. En dat inklokken vind ik absurd! Ik ben er altijd, ik ga ook nooit eerder weg, en als dat al een keer moet dan kom ik op een ander moment de tijd inhalen. Zo doe ik dat en dat gaat dus vanaf nu niet meer lukken. Dus daar baal ik enorm van. Daarnaast kunnen mijn cliënten in de vakantie ook niet dezelfde invaller krijgen. Volgens hen is dat de toekomst, maar daar ben ik het niet mee eens. Dus ik denk dat ik binnenkort met al mijn cliënten overstap naar Alphatrots.

Je werkt al 20 jaar als huishoudelijke hulp, is het nog steeds leuk?

Ik heb een goede band met mijn cliënten en ik vind het nog steeds heel leuk en heb er echt lol in. Tuurlijk heb je dagen dat je ze achter het behang wilt plakken, maar dat komt bijna nooit voor hoor, ik ben altijd wel vrolijk. Je hoort duizend keer dezelfde verhalen, maar ik doe iedere keer alsof ik het voor het eerst hoor. Dat hoort bij hun leeftijd, ze vinden het prachtig en ik ook.

Ik heb bij iedereen een soort van zelfde structuur: ik begin altijd met de douche, dat is standaard, dan wc, stoffen, stofzuigen, dweilen en zo ga ik door het hele huis. En als ik extra tijd heb, dan pak ik de extra’s zoals de ramen mee. Dus ik heb een routine ingebouwd en daar zijn ze ook aan gewend.

Ik heb ook een cliënt van 87, die loopt ongeveer 3 uren achter me aan en is dan de hele tijd lekker aan het kletsen. Hij zegt dan ook dat ik als een dochter voor hem ben en belt me ook wel eens in het weekend. Dan moet ik soms wel even de grenzen aangeven. Maar je weet dan ook hoe je erop moet reageren en het is vooral heel erg leuk en bijzonder.

Hoe was het voor jou om als ZZP’er aan de slag te gaan?

Ik wil mijn eigen cliënten houden […], het allerbelangrijkste is die band met cliënten.

Ik ben nooit in loondienst geweest en was ook al ZZP’er bij mijn andere opdrachtgevers. Alleen dit jaar kreeg ik Corona en dan moet je heel snel weer aan het werk, omdat er anders geen inkomsten zijn. Dat was wel zwaar. Maar daar staat tegenover dat het uurtarief naar beneden gaat als je in loondienst komt en ik wil mijn eigen cliënten houden. Ik wil ze niet delen met anderen en dat gaat meestal niet in loondienst.  Het allerbelangrijkste is die band met cliënten. Het beheer programma vond ik in het begin wel lastig, maar daar moet ik gewoon even goed voor gaan zitten. Ik ben zeer tevreden over jullie, als er iets is dan lossen jullie het op.

Over de auteur

Alphatrots redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *