Hulp aan het woord | Johanna Simons

Auteur: Alphatrots redactie
Gepubliceerd: 30 september 2020
Categorieën: Hulp aan het woord
Ongeveer 1 minuut lezen

Hallo collega’s,

Mij is gevraagd of ik iets wil schrijven in het nieuwe blad van Alphatrots. Over mijn werkzaamheden als huishoudelijk hulp. Als eerste wil ik graag vertellen dat, nu ik meer dan een jaar dit werk doe, het steeds leuker vind. Het contact met de mensen waarvoor ik werk, maar ook de regelmaat, de gewoontes van de mensen en het vertrouwen wat geschonken wordt waardeer ik enorm.

Wc, wat is daar dan mee? Doen we al zolang, dat weten we nu wel. […] totdat ik bij het schoonmaken van de wc pot de binnenrand van de wc aan de binnenkant viezigheid tegenkwam.

Het onderwerp waar ik het met jullie over wil hebben is het schoonmaken van de wc. Wc, wat is daar dan mee? Doen we al zolang, dat weten we nu wel. Nu dat dacht ik ook, totdat ik bij het schoonmaken van de wc pot de binnenrand van de wc aan de binnenkant viezigheid tegenkwam. Dat kan incidenteel, maar bij de meesten was het heel vies. Hoe kan dat, wat is er aan de hand?

Ik heb een klein onderzoekje gedaan door op internet YouTube filmpjes te bekijken. Daaruit bleek dat de wc-ruimte vaak grondig wordt schoongemaakt zoals ik dat ook doe; het schoonmaken van de wc, perfect met wc reiniger onder de rand en in de wc. Het borstelen met de wc-borstel, even in het water laten staan en met product laten intrekken. De wc-bril, buitenkant wc, wastafel, tegels, deur en deurknop met en sopje en schuursponsje insoppen en afnemen met een schone uitgewrongen werkdoek. De wc-pot verder schoonmaken. Doortrekken, wc-borstel verwijderen. Als laatste het wc-vloertje. Echter, de binnenkant wc-rand controleren op poepresten werd niet gedaan. Dat doe ik nu wel. Hoe dan? Met een schoongespoelde en uitgewrongen werkdoek aan de binnenkant schoonmaken en controleren op poepresten.

Hartelijke groet, jullie collega Johanna Simons

Over de auteur

Alphatrots redactie

Comments 2

  1. Beste Johanna,

    Ik maak de binnenkant van de rand van de wc schoon met een afwasborstel en dat gaat perfect.
    Wellicht ook voor de anderen een goed idee. Ik bewaar oude afwasborstels en die gebruik ik daarvoor. Je krijgt ook speciale wc borstels waar 2 borstels aanzitten. De kleinste kan ook goed onder de rand van de wc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *