ISO certificaat en een nieuwe website

Auteur: Berend Raap
Gepubliceerd: 31 oktober 2017
Categorieën: Algemeen
Ongeveer 2 minuten lezen

We hebben bij Alphatrots een zeer hectische periode achter de rug. Door allerlei ontwikkelingen hebben wij onze dienstverlening op belangrijke punten moeten aanpassen. In december 2015 kondigde toenmalig staatssecretaris Van Rijn een verbod op alphahulp binnen de Algemene Voorziening van de Wmo aan. Een voorstel daartoe werd zelfs naar de Raad van State gestuurd voor advies. Hoewel dat advies negatief was en het wetsvoorstel er dus nooit is gekomen waren de meeste gemeenten al bezig om in hun verordeningen vast te leggen dat de huishoudelijke hulp niet meer met alphahulpen ingevuld mocht worden. Voor de bij Alphatrots aangesloten alphahulpen zou dat rampzalige gevolgen hebben. Ze zouden hun werk kwijt raken. In veel gemeenten hebben we daarom de ommezwaai gemaakt van bemiddelaar (met alphahulpen) naar aanbieder (met zzp’ers). Zowel voor ons als voor de hulpen een grote omschakeling. In het begin van 2017 heeft een grote groep hulpen die overstap gemaakt zodat ze niet alleen aan het werk konden blijven maar eindelijk ook weer eens nieuwe klanten konden krijgen.

ISO 9001:2015 kwaliteitscertificaat

Omdat het leveren van huishoudelijke hulp heel iets anders is dan het bemiddelen voor alphahulpen worden door gemeenten ook andere eisen gesteld. Groot verschil is dat wij nu ook verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de geleverde hulp. Bij de meeste gemeenten moesten we meedoen aan aanbestedingen en vaak was het hebben van een kwaliteitskeurmerk één van de eisen. Dat keurmerk hebben we dus als een razende moeten halen. In een recordtempo van 5 maanden hebben wij de hele certificering doorlopen en zijn we zonder afwijkingen ‘geslaagd’ voor dit ‘examen’. We zijn daar vreselijk trots op. Dit konden we alleen maar in dit tempo doen omdat we bijna alles al zeer goed op orde hadden. Een groot compliment voor de medewerkers maar ook voor de hulpen want ook de zzp hulpen zijn in het kader van de iso certificering beoordeeld.

Nieuwe website

Alsof het niet al lang is opgevallen willen we ook de nieuwe website van Alphatrots onder de aandacht brengen. Het was al langer noodzakelijk maar door de nieuwe dienstverlening konden we er helemaal niet meer omheen. De Alphatrots website is niet alleen voor het oog vernieuwd maar ook de inhoud is volledig op de schop genomen. Met als resultaat een heldere website waar iedereen de gezochte informatie makkelijk kan vinden. We horen graag wat je er van vindt. Mis je iets, vind je dat iets beter kan of vind je de website helemaal top, in alle gevallen stellen we een berichtje zeer op prijs. Dat kan gewoon via het formulier onder aan dit bericht.

Over de auteur

Berend Raap

Google+

Berend Raap zet zich al meer dan 10 jaar actief in voor de belangen van huishoudelijke hulpen en haar cliënten.

Comments 1

  1. Hallo jullie allemaal,,

    ik vind de site een heel stuk overzichtelijker geworden zowel voor de hulpen en ook voor de mensen die hulp zoeken en alles eens goed willen doornemen,,alles zeer goed en snel te vinden voor iedereen,,jullie hebben goed werk verricht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *