Medewerkers Sensire strijden en winnen? Blij met een dooie mus!

Auteur: Berend Raap
Gepubliceerd: 8 november 2013
Categorieën: Belangenbehartiging
Ongeveer 1 minuut lezen

Thuiszorgmedewerkers Sensire strijden en winnen

De vakbond jubelt over de resultaten van ‘onderhandelingen’ in de achterhoek:

Na maanden van acties in de Achterhoek, is er eindelijk een oplossing voor de thuiszorgmedewerkers van Sensire. De vaste zorgmedewerkers worden, met behoud van al hun rechten, overgenomen door de nieuwe zorgaanbieders TSN en Zorgkompas. De arbeidsvoorwaarden en contracten voor deze medewerkers zijn hiermee gegarandeerd en de cliënten kunnen hun vaste thuiszorgmedewerker behouden. Tevens is een afspraak gemaakt dat de Achterhoekse gemeenten niet verder zullen inzetten op een alfaconstructie. Hiermee is een eind gekomen aan de steeds verdergaande ‘race to the bottom’ in de Achterhoek.

En de winnaar is…

TSN en Zorgkompas krijgen een vette bonus mee van maar liefst € 425.000,=. Geen cent daarvan gaat naar verbetering van zorg of naar de hulpen. Die worden alleen nog maar een jaar langer aan het lijntje gehouden. Als ze aan het eind van volgend jaar niet meer nodig zijn verleent het UWV met gemak een ontslagvergunning zo weten we nu. Voor TSN en Zorgkompas dus geen enkel risico. ABVAKABO kijkt, zoals we inmiddels zijn gewend, niet eens tot aan het puntje van de neus.

Waarom steunt ABVAKABO de bonus voor zorgaanbieders?

Maar om één enkele reden die ook in het persbericht staat genoemd: Ze zijn tegen de inzet van alphahulpen. Zonder te willen luisteren naar redelijke argumenten is men gewoon tegen. Daarmee voorbij gaand aan het feit dat vele tienduizenden alphahulpen naar grote tevredenheid van henzelf en hun cliënten dagelijks ontzettend goed werk verrichten. Liever dan dat die hardwerkende mensen hun verdiende loon krijgen wil de vakbond dat het geld naar de grote zorgaanbieders gaat. Eén van de redenen waarom het nu echt tijd wordt voor een echte vakbond voor alphahulpen.

Over de auteur

Berend Raap

Google+

Berend Raap zet zich al meer dan 10 jaar actief in voor de belangen van huishoudelijke hulpen en haar cliënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *