Zorgbonus laat ons niet los

Auteur: Berend Raap
Gepubliceerd:
Categorieën: Algemeen
Ongeveer 1 minuut lezen

Van de minister kregen we bericht dat de verantwoordelijkheid voor het aanvragen van de zorgbonus helemaal bij de zorgaanbieder ligt. Ons argument dat wanneer je regels stelt je die regels ook moet hanteren, wuift hij daarmee terzijde. Onterecht naar ons idee. Tegelijkertijd namelijk heeft de minister aan zorgaanbieders aangegeven hoe ze de zorgbonus aan het ministerie moeten verantwoorden. Daar wordt nadrukkelijk bij gezegd dat niet gecontroleerd gaat worden op de voorwaarde “uitzonderlijke prestatie”. Daarmee geeft de minister aan dat die voorwaarde eigenlijk nooit heeft gegolden.

Wat kunnen we doen?

 1. Wij gaan met onze advocaat bekijken of wij, met het argument van rechtsongelijkheid, de minister via de rechter kunnen dwingen alsnog de zorgbonus ook voor jullie beschikbaar te stellen.
 2. Teken de petitie. Zowel vanuit ZZP Nederland waar de meesten van jullie bij aangesloten zijn, als vanuit onze brancheorganisatie SPOT is het meldpunt https://www.zorgbonusgemist.nl/ Meldt in ieder geval daar dat je geen zorgbonus hebt gehad.

We houden je op de hoogte.

Over de auteur

Berend Raap

Google+

Berend Raap zet zich al meer dan 10 jaar actief in voor de belangen van huishoudelijke hulpen en haar cliënten.

Comments 5

 1. Geachte heer, mevrouw,
  Ik vindt als medewerkers in de huishoudelijke diensten dat wij recht hebben op de bonnes en waarom
  We hebben in de opkomst van de corona en nog altijd ook hulp verleden en risico’s gelopen. Net zo als de zorggroep en tzorg enz die huishoudelijke hulp hebben gedaan ook de bonnes ontvangen. Vind ik dat wij bij de alphatrots ook daar recht op hebben. We doen namelijk zelfde werk

  1. Ik vindt dat wij ook recht hebben op de zorg bonus . Wij hebben hulp moeten bieden aan ouderen waar thuiszorg kwam die overal kwamen . Waar wij ook bloot gesteld werden aan allerlei factoren . Zelf goed aan de regels moeten houden zodat we ook hulp konden blijven bieden

 2. Ook ik heb risico gelopen en geen zorgbonus ontvangen.
  Achteraf bleek cliënten carona te hebben of getest moesten worden.
  Ook is het soms moeilijk te bepalen of besmetting over is als de cliënten immuun ziekte hebben.

  Wel recht op vaccinatie, maar geen zorg bonus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *